Χριστίνα Ε.Παυλέτση
Ψυχολόγος - Msc στην Παιδοψυχολογία
ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:
Η Παυλέτση Χριστίνα είναι κάτοχος πτυχίου Ψυχολογίας από το Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος με αρ. Πρωτ (6377/2003) και κάτοχος του μεταπτυχιακού διπλώματος Master Of Science in Psychology Of Child Development του University Of Central Lancashire, επίσης είναι Μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων και του Πανελληνίου Ψυχολογικού Συλλογου.
- Απο το 2015 έως και σήμερα είναι πραγματογνώμονας του Πρωτοκιδείου Λαμίας
- Συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο και το «Ελεύθερο Πανεπιστήμιο» των Ψαχνών Ευβοίας (Φεβρουάριος2014). Παρουσίαση με βιωματικό χαρακτήρα στη θεματική: «Άγχος και ψυχοσωματικές διαταραχές στην παιδική ηλικία».
- Συνεργασία με το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο στα Ψαχνά (Φεβρουάριος
- 2014). Παρουσίαση με βιωματικό χαρακτήρα στη θεματική: «Μαθησιακές Δυσκολίες και Δυσλεξία».
- Πραγματοποίηση σεμιναρίων βιωματικού τύπου με διάφορες θεματικές στην πόλη της Λαμίας έως και σήμερα.
- Συνεργασία με το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο στα Ψαχνά (Δεκέμβριος 2013). Παρουσίαση με βιωματικό χαρακτήρα στη θεματική: «Τραυματικές εμπειρίες παιδιών».
- Το Νοέμβριο του 2011 πραγματοποίησε στο ιδιωτικό της γραφείο ομάδες εφήβων.
- Από το 2010 έως και σήμερα προσφέρει υπηρεσίες συμβουλευτικής γονέων σε ιδιωτικό σταθμό της Λαμίας.
- Από τον Σεπτέμβριο του 2010 έως και τον Ιούνιο του 2010 ήταν εξωτερική συνεργάτης του κέντρου διάγνωσης και θεραπείας για παιδιά εφήβους και οικογένεια «Ασκληπιείον» που εδρεύει στην Λαμία.
- Από το Σεπτέμβριο του 2006 έως σήμερα συνεργάζεται ως εξωτερικός επιστημονικός συνεργάτης με ιδιωτικούς παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς στην πόλη της Λαμίας προσφέροντας υπηρεσίες αξιολόγησης στα παιδιά και συμβουλευτικής γονέων.
Συνεδρίες μέσω Skype
Η θεραπεία μέσω Skype, μεταφέρει τη συνεδρία από το γραφείο στον υπολογιστή, με τον ψυχολόγο να βρίσκεται στο γραφείο του και τον θεραπευόμενο σε οποιοδήποτε μέρος είναι καλύτερο για αυτόν, συνήθως στο σπίτι.
Η διαδικασία έχει ως εξής: επικοινωνείτε τηλεφωνικά ή μέσω e-mail για να ορίσετε ραντεβού, καταθέτετε το ποσό της συνεδρίας σε τραπεζικό λογαριασμό τουλάχιστον δύο μέρες πριν το προγραμματισμένο ραντεβού και στη συνέχεια μετά την ολοκλήρωση της on-line συνεδρίας, σας αποστέλλεται απόδειξη στα στοιχεία που έχετε δηλώσει.
- Από τον Απρίλιο του 2006 έως και σήμερα έχει ψυχολογικό γραφείο στην πόλη της Λαμίας.
- Από το 2005 έχει πραγματοποιήσει πολλές ομιλίες σε αρκετές περιοχές (εκτός Λαμίας και εντός) με στόχο την ενημέρωση του κοινού για ποικίλα θέματα που αφορούν στην παιδική και εφηβική ψυχολογία.
- Εργάστηκε στο «Πρόγραμμα Ενδυνάμωσης και Υποστήριξης Οικογενειών Ατόμων με Αυτισμό» ως υπεύθυνη υποστήριξης της ομάδας που πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Λαμίας (Απρίλιος 2005).
- Από 1/12/2004 έως και τον Ιούνιο του 2008 εργάζονταν στο Κέντρο Ημέρας της Λαμίας, που είναι μια δομή του Συλλόγου Γονέων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Νομού Φθιώτιδας, ως υπεύθυνη του επιστημονικού προσωπικού και προσέφερε τις θεραπευτικές υπηρεσίες του ψυχολόγου.
- Από 01/10/2003 έως και τέλη Νοεμβρίου του 2004 εργάστηκε εθελοντικά ως ψυχολόγος στο Κέντρο Ημέρας στη Λαμία.
- Από τον Απρίλιο του 2004 έως και σήμερα ανάληψη περιστατικών για διάγνωση και αποκατάσταση της Δυσλεξίας και μαθησιακών προβλημάτων.
- Επίσης, περιστατικά ειδικής αγωγής, συμβουλευτικής (εφήβων, ζευγαριών, γονέων και ατόμων με ειδικές ανάγκες) και χορήγηση τεστ νοημοσύνης.
- Από 01/02/2003 έως 12/01/2004 εθελοντική πρακτική άσκηση στο Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Ενηλίκων Λαμίας.
- Από 29/10/2002 έως 31/01/2003 πρακτική άσκηση, στα πλαίσια σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου, στο Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Ενηλίκων Λαμίας.
- Από 03/07/2000 έως 18/07/2000. Κατασκηνώσεις Αγίου Ανδρέα Αττικής. Συνοδός Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.. Πραγματοποιήθηκε από την «ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ» υπό την αιγίδα του ‘Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας’.
- Εθελοντική εργασία σε μια ενημέρωση για το AIDS και την ψυχολογική υποστήριξη των φορέων και των συντρόφων αυτών, με την υπεύθυνη ψυχολόγο, στο Νοσοκομείο του Αγίου Αντρέα Συγγρού της Αθήνας, στα πλαίσια της εκπόνησης εργασίας για το διδασκόμενο μάθημα «Ψυχολογία της Υγείας Ι». (Αθήνα, 1999).
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
- Παρακολούθηση ημερίδας με θέμα: Συνδυάζοντας τα πλεονεκτήματα δύο προσεγγίσεων: Θεραπευτική Συμβουλευτική και Θετική Ψυχολογία (New York College Of Greece) Ιανουάριος 2022.
- Παρακολούθηση του επιμορφωτικού προγράμματος ευαισθητοποίησης με τίτλο ΌΨΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ (Διάρκεια προγράμματος 50 ώρες, απο 16/10/2017 έως 11/12/2017). ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
- Παρακολούθηση του σεμιναρίου πρώτων βοηθειών (EUROPEAN RESUSCITATION COUNCIL, LAMIA) 5 Οκτωβρίου 2014.
- Παρακολούθηση μια σειράς επιμορφωτικών σεμιναρίων για τη Γνωστική Αναλυτική Ψυχοθεραπεία με ομιλητή και συντονιστή τον ψυχίατρο κ. Βλάχο Ιωάννη από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο του 2013.
- Εκπόνηση ερευνητικής διπλωματικής εργασίας για το μεταπτυχιακό με θέμα την εικόνα της γενικής υγείας των φυσιολογικών αδερφών των παιδιών με αυτισμό. Η ανάλυση των στατιστικών δεδομένων έγινε με το SPSS 15 και το ANOVA (2008).
- Παρακολούθηση του πρώτου εκπαιδευτικού σεμιναρίου διαρκούς εκπαίδευσης ψυχολόγων που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στις 20 Μαΐου 2007 με θέμα: «Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής- Υπερκινητικότητα, νέες θεωρητικές προσεγγίσεις και θεραπευτικές παρεμβάσεις.
- Εκπαίδευση στη χορήγηση του Α′ ΤΕΣΤ (Ανιχνευτική Δοκιμασία σχολικής Ετοιμότητας) τον Ιούνιο 2006.
- Παρακολούθηση της ημερίδας για συνοδούς και αρχηγούς κατασκηνώσεων ατόμων με αναπηρία, που πραγματοποιήθηκε στο Ο.Α.Κ.Α. στις 27 Μαΐου 2006 υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς.
- Παρακολούθηση της διημερίδας με θέμα: «Το φάσμα του αυτισμού, οικογένεια-παιδί-επαγγελματίες» που πραγματοποιήθηκε στην Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, στις 7-8 Απριλίου 2006.
- Παρακολούθηση του συνεδρίου με θέμα: «Κοινωνικός Αποκλεισμός: Παιδί, Οικογένεια και Κοινωνία σε κρίση» στις 14-15 Μαΐου 2005, στο Ιωνικό Κέντρο Αθηνών, που διοργανώθηκε από την ΚΛΙΜΑΚΑ.
- Παρακολούθηση της Ημερίδας με θέμα: «Μαθησιακές δυσκολίες και προβλήματα συμπεριφοράς στην κανονική τάξη», που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του ΤΕΙ Λαμίας στις 15 Απριλίου 2005.
- Συμμετοχή στο: «Πρόγραμμα Ενδυνάμωσης και Υποστήριξης Ατόμων με Αυτισμό», που πραγματοποιήθηκε στη Λαμία τον Απρίλιο 2005, ως υπεύθυνη υποστήριξης της ομάδας.
- Παρακολούθηση της Ημερίδας με θέμα: «Η Υποστηρικτική Τεχνολογία στην Ειδική Αγωγή», που πραγματοποιήθηκε στο Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο στη Λαμία, στις 11 Απριλίου 2005.
- Παρακολούθηση της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Λαμίας, που διοργάνωσε το Κ.Δ.Α.Υ. Φθιώτιδας με το Κέντρο Ψυχολογικών μελετών, στις 20.6.2004 με θέμα το «Πρόγραμμα εκπαίδευσης στελεχών στην αποκατάσταση παιδιών και εφήβων με μαθησιακές δυσκολίες-δυσλεξία».
- Παρακολούθηση του Σεμιναρίου με θέμα: «Τεχνικές Συμβουλευτικής: Θεωρία και Πράξη» που παρουσιάστηκε στο Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς από τον κ. Βασιλειάδη Γρηγόρη 5 και 6 Ιουνίου 2004 στην Αθήνα.
- Παρακολούθηση της ημερίδας που διοργάνωσε το Κέντρο Ψυχολογικών Μελετών στις 23/05/2004 στην Αθήνα με θέμα: «ΔΥΣΛΕΞΙΑ Εφαρμογή της σειράς τεστ του Κ.Ψ.Μ. για τη διάγνωση της δυσλεξίας» και στων οποίων την εφαρμογή εκπαιδεύτηκε.
- Παρακολούθηση του εκπαιδευτικού σεμιναρίου με τίτλο: «Αντιμετώπιση των προβληματικών συμπεριφορών στα Παιδιά» διάρκειας 20 εκπαιδευτικών ωρών, που διεξάχθηκε στο Ειδικό Κέντρο Ψυχοθεραπείας «γνωσία» στις 20, 21 Μαρτίου και 15, 16 Μαίου 2004.
- Παρακολούθηση της ημερίδας με θέμα: «Αυτισμός, εκπαιδευτικές προσεγγίσεις» που πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο Παπαδημητρίου στη Χαλκίδα στις 17 Μαρτίου 2004.
- Παρακολούθηση του σεμιναρίου εκπαίδευσης στελεχών για τη διάγνωση και την αποκατάσταση δυσλεξικών παιδιών και εφήβων που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από 13/03/2004 έως και 04/04/2004 (συνολικά 45 ώρες).
- Παρακολούθηση του εκπαιδευτικού σεμιναρίου ψυχολόγων στην Αξιολόγηση της Νοημοσύνης Παιδιών και Εφήβων: Χορήγηση, Βαθμολόγηση και Ερμηνεία Κλιμάκων Νοημοσύνης του Wechsler για Παιδιά (WISC-III), διάρκειας 40 εκπαιδευτικών ωρών από το Φεβρουάριο ως το Μάρτιο του 2004, στην Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου, στην Αθήνα.
- Παρακολούθηση του διεθνούς επιστημονικού συμποσίου «Το πάζλ του αυτισμού», που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα στις 9-11 Μαΐου 2003, στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.
- Παρακολούθηση τμήματος του 2 ου Σεμιναρίου του Μεταπτυχιακού Προγράμματος σπουδών στην Κοινωνική Ψυχιατρική-Παιδοψυχιατρική, το ακαδημαϊκό έτος 2002-2003 (1/3/2003), που πραγματοποιήθηκε στην Άμφισσα.
- Στις 09/04/2003 και 17/04/2003: κατασκευή και υλοποίηση πειράματος με Υποκείμενα παιδιά της Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του δημοτικού, που μελετά την βραχύχρονη μνήμη, στα πλαίσια των διδασκόμενων μαθημάτων «Πειραματικός Σχεδιασμός Έρευνας στην Ψυχολογία Ι» και «Πειραματικός Σχεδιασμός Έρευνας στην Ψυχολογία ΙΙ», στο 13 ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας.
- Από 29/10/2002 έως 31/01/2003: εκπόνηση εργασίας στα πλαίσια πρακτικής άσκησης στο Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Ενηλίκων Λαμίας με θέμα «Δομές και λειτουργία του Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Ενηλίκων Λαμίας».
- Εκπόνηση εργασίας για το μάθημα «Στατιστική Επεξεργασία Δεδομένων Ψυχολογικής Έρευνας» με θέμα «Στατιστική Έρευνα για το Ευρώ» και εφαρμογή του στατιστικού προγράμματος SPSS 10 (Οκτώβριος, 2002). Εκπόνηση εργασίας για το διδασκόμενο μάθημα «Ψυχολογία της ΥγείαςΙ» (Αθήνα, 1999).
- Εκπόνηση πτυχιακής εργασίας,, με επόπτρια την καθηγήτρια Αρτινοπούλου Βασιλική, με θέμα την «Αποασυλοποίηση», που βαθμολογήθηκε με άριστα (10).
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΩΝ
-
Παρουσίαση εργασίας σε μορφή poster στο 25ο Διεθνές παιδιατρικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο Μέγαρο Μουσικής, 25-30 Αυγούστου 2007, με θέμα: The contribution of community in educational institutions for people with special abilities and mental retardation.
-
Δημοσίευση στην τοπική εφημερίδα της Λαμίας με την επωνυμία «Λαμιακός Τύπος» μια σειρά άρθρων. Ειδικότερα, οι ημερομηνίες και η θεματολογία των άρθρων είναι οι εξής:
03/02/2007 «Διαζύγιο-Χρήσιμες Συμβουλές για τους Γονείς»,
15/09/2006 «Πρώτη μέρα στον παιδικό σταθμό ή στο νηπιαγωγείο»,
27/09/2006 «Διαχείριση του άγχους για τη μελέτη – Οδηγίες για τους γονείς»,
07/10/2006 «Το παιδί με μαθησιακές δυσκολίες-Συναισθηματικές Επιπτώσεις», 26/10/2006 «Ειδική Μαθησιακή Δυσκολία-Δυσλεξία», 02/11/2006 «Νοητική Υστέρηση - Κλινική Εικόνα»,
09/11/2006 «Σύνδρομο Down-Κλινική Εικόνα»,
30/11/2006 «Το παιδί με αυτισμό-Κλινική Εικόνα».
Τα ίδια άρθρα δημοσιεύθηκαν και στην τοπική εφημερίδα του Κλειτσού Ευρυτανίας με την επωνυμία «Τα Νέα του Κλειτσού». -
Δημοσίευση άρθρων με διάφορες θεματικές στην ιστοσελίδα www.lamiareport.gr.
Έχετε ερωτήσεις;
Μη διστάσετε να μας καλέσετε στο 22312.00223, ή να συμπληρώσετε τη φόρμα επικοινωνίας μας
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
Δείτε την αρθρογραφία και τις δράσεις μας